6N4A3503xx
1 Март 2024

Ослободување на духот на трчање по патека: инспиративна приказна на Силвија Качмарек

Во светот на трчањето по патека, каде што секој чекор е доказ за издржливоста и решителноста, постојат приказни кои го инспирираат и го разгоруваат духот на авантурата.

Денес, истражуваме во волшебното патување на Силвија Качмарек, тркач на патека чија страст за планините нема граници. И покрај тоа што се соочува со неуспеси и предизвици, непоколебливата посветеност на Силвија на нејзиниот занает и нејзиниот неукротим дух блескаат, служејќи како светилник на мотивација за тркачите ширум светот.

Патувањето на Силвија е доказ за етосот на Arduua – глобална заедница на тркачи на патеки кои прифаќаат предизвици, се осмелуваат да сонуваат големи и создаваат длабоки врски со природата. Преку нејзините зборови, ги откриваме врвовите и падовите на нејзиниот тренинг, нејзиниот немилосрден стремеж за извонредност и нејзиниот безграничен ентузијазам за патеките.

Придружете ни се додека се впуштаме во авантура исполнета со страст, упорност и немилосрдно тежнеење по соништата. Приказната на Силвија е потсетник дека со цврстина и решителност, сè е возможно - дури и кога патот напред изгледа стрмен и недостижен.

Ајде да ги врземе чевлите и да ја следиме Силвија додека ги освојува планините, им пркоси на шансите и го продолжува своето извонредно патување со Arduua покрај неа.

Силвија Качмарек љубезно го споделува своето патување, од надминување повреди до поставување амбициозни цели и наоѓање радост во секој чекор.

За надминување на неволјите

„Од крајот на декември 2023 година бев отежната со Ахиловата повреда. Тоа беше тежок пат, особено ако се земе предвид дека го поминав ова и во 2020 година. Сепак, и покрај неуспесите, останав решен да останам активен и да продолжам со мојот тренинг“.

Отпорноста на Силвија е очигледна додека ја опишува нејзината транзиција на велосипедски сесии за да се справи со нејзината повреда, внимателно следејќи го планот направен од Arduuaтренерите на. „Често тренирав со VOMAX и видов напредок во мојата сила и издржливост, особено во моите нозе“.

Наоѓање сила во различноста

Покрај возењето велосипед, Силвија одржува сеопфатен режим на тренирање, кој вклучува основни вежби, тренинзи за горниот дел од телото, вежби за мобилност и рутини за зајакнување на Ахил. „Мојата програма бара, но исто така е неизмерно наградувачка. Наоѓам радост кога се туркам да бидам подобар, посилен и сведок на истата посветеност кај моите колеги тркачи“.

Таа ја нагласува важноста на доследноста и дисциплината во нејзиниот пристап кон тренинзите, признавајќи дека секој чекор напред, без разлика колку е мал, придонесува за нејзиниот севкупен напредок.

Поставување цели и бркање соништа

Календарот на Силвија е исполнет со возбудливи трки и предизвици, секој од нив е доказ за нејзината посветеност да ги помести своите граници и да истражува нови хоризонти. Од Sandnes Ultra Trail до Jotunheimen Ultra Trail, таа ја прифаќа секоја можност со ентузијазам и одлучност.

„Мојот календар за трчање изгледа вака:

  • 20.04: Sandnes Ultra Trail – 43 km, D+2400
  • 26.05: 7 Fjell Tur во Берген – 38 km, 2400 D+
  • 03.08: Jotunheimen Ultra Trail – 70 km, 2400D+
  • Кон крајот на август: Етапно трчање во паркот Јотунхајмен со Сесилија Вегнелиус - приближно 120 км распоредени во текот на 5 дена
  • Кон крајот на септември/октомври: Трката ќе се одреди

Заедница и поддршка

Централно место во патувањето на Силвија е непоколебливата поддршка на Arduua заедница. „Среќен сум и благодарен што мојата трчачка авантура продолжува под водство на големата глава Arduua тренерот Фернандо. Неверојатна личност и страсна за трчање на патека“.

Таа ја нагласува важноста да се опкружува со истомисленици кои споделуваат страст за трчање и кои меѓусебно се инспирираат и мотивираат да ги постигнат своите цели.

Инспирирање на другите

Додека Силвија гледа напред кон нејзините идни напори, таа останува цврста во нејзината посветеност да ги инспирира другите да ги следат своите сопствени авантури за трчање. „Сакам да ги заразам другите луѓе со мојата страст, сакам да ги убедам дека секој од нас еднаш го направил првиот чекор за да почне да трча. Самата цел не е кулминација; важно е целата работа што ја правиме за да ги оствариме нашите соништа“.

Заклучок

Патувањето на Силвија е доказ за издржливоста на човечкиот дух и трансформативната моќ на истрајноста и посветеноста. Додека таа продолжува да ги брка своите соништа и да освојува нови предизвици, таа не поканува сите да и се придружиме на патеките, да ги поместиме нашите граници и да ја откриеме радоста на трчањето во планините.

Зачлени се Arduua Денес!

Дали сте инспирирани од патувањето на Силвија? Дали сакате да ги поместите вашите граници и да го истражите светот на трчањето по патека? Приклучи се Arduua – глобална заедница на страсни тркачи на патеки посветени на само-подобрување, авантура и поврзување со природата.

со Arduuaсеопфатната онлајн платформа за обука, курирана од искусни тренери за трчање по патеки, ќе ја имате поддршката и насоките што ви се потребни за да ги постигнете вашите цели за трчање. Од персонализирани планови за обука до извонредни camps и тркачки патувања, Arduua нуди се што ви треба за да го подигнете вашето трчање на следното ниво.

Не чекајте – врзете ги чевлите и придружете се на Arduua племето денес! Тренер за трчање на патека онлајн >>

/Катинка Ниберг, Arduua основач

katinka.nyberg@arduua. Со

Лајкнете и споделете ја оваа објава на блогот