6N4A6876
29 2024 мај

Лансирање ментор Коучинг од Arduua!

Оваа услуга е наменета за искусни тркачи на патеки кои уживаат слободно да трчаат, но претпочитаат самостојно да го планираат и изведуваат тренингот додека бараат стратешки насоки од професионален тренер.

Идеални кандидати се оние кои имаат завршено барем една сезона од Arduua Coaching програма.

Тренирање на ментори

50 € / месец

Преглед на услугата:
Во услугата Mentor Coaching, ќе добиете персонализирано стратешко водство од ан Arduua професионален тренер кој ќе ве поддржува во текот на вашето тренинг патување. За разлика од другите лични планови за тренинг, оваа услуга ви овозможува сами да управувате со сите детали од вашиот тренинг, планирајќи го вашиот сопствен тренинг во TrainingPeaks врз основа на целокупните упатства дадени од вашиот тренер.


Фокусот на оваа услуга е да ве поттикне да управувате и планирате сопствен тренинг во подолга перспектива со стратешки придонес од професионален тренер, преку градење на долготрајна врска со вашиот тренер и максимизирање на вредноста на видео состаноците. За време на овие состаноци, ќе ја прегледате вашата претходна фаза на обука и ќе ја поминете претстојната фаза, дискутирајќи што да тренирате, зошто и колку. На овие состаноци ќе бидат опфатени и клучните елементи како што се водење видео анализа и прегледи на трки.


Цели на услугата:
1.) Да ве поттикне да управувате и планирате сопствен тренинг со стратешки придонес од професионален тренер.

2.) Достигнете ја максималната форма на денот на трката со имплементирање на периодизација и различни фази на тренинг во вашиот план за обука, притоа минимизирајќи го мешањето во вашиот личен животен стил.

3.) Обезбедете долготрајна кариера за трчање по патека и континуирано подобрување на вашето трчање по патека со поттикнување силна, долгорочна врска со вашиот тренер.

ВКЛУЧЕНО ВО UP-START

 1. Преглед на профилот на клиентите (вклучувајќи здравствена декларација, статус на обука, цели, амбиции и планирани трки)
 2. Преглед на тест за праг на трчање
 3. Водење анализа од видео
 4. Периодизација и целокупно водство за претстојните фази на обука
 5. Почетен видео состанок (45 минути)

ВКЛУЧЕНО ВО ТЕКОВНАТА УСЛУГА

 1. 30-минутен видео состанок помеѓу секоја фаза на тренинг (во просек на секои 6 недели)
 2. Следење на претходната фаза на обука
 3. Прегледи на трки (до 3 А-трки годишно)
 4. Целокупно упатство за претстојната фаза на обука

НЕ СЕ ВКЛУЧЕНИ

 1. Планирање на обуки во TrainingPeaks
 2. Читање и одговарање на коментари за обуките во Trainingpeaks

ПОЧЕТНО ПОСТАВУВАЕ

 1. Пополнете го формуларот за профил на клиент, вклучувајќи здравствена декларација, статус на обука, цели, амбиции и планирани трки.
 2. Завршете го тестот за праг на трчање.
 3. Поднесете видео за анализа.
 4. Добијте севкупни упатства за претстојните фази на обука.
 5. Учествувајте на 45-минутен првичен видео состанок за да разговарате за вашиот профил, резултатите од тестот и видео анализата.

ТЕКОВНА ПОДДРШКА

Помеѓу секоја фаза на тренинг (во просек на секои 6 недели), учествувајте на 30-минутен видео состанок со вашиот тренер за:

 1. Прегледајте ја претходната фаза на обука.
 2. Поминете низ претстојната фаза на обука.
 3. Спроведете прегледи на трки (до 3 А-трки годишно).
 4. Добијте севкупни насоки за стратегии за обука, периодизација и фазни транзиции.

БАРАЊА

 1. Треба да имате добро познавање на трчање и различни типови на сесии за трчање, како што се Easy Run, Tempo, VO2 Max тренинг, Threshold тренинг, Blocks, Intervals итн.
 2. Треба да имате добро познавање на Тренинг за сила, мобилност и истегнување за тркачи.
 3. Треба да го користите TrainingPeaks Стан
 4. Потребен ви е часовник за обука компатибилен со TrainingPeaks и лента за граден кош за надворешно мерење на пулсот.
 5. Треба да ги додадете сите ваши тренинзи TrainingPeaks и обезбедете информативни наслови за секој тренинг, како што се „Зона на лесна патека 1-2“, „Тренинг VO2-max“, „Темпо патека“, „Основна сила со оптоварување“ итн. Ова е важно бидејќи тренерот само ќе ги чита титули за да ја добиете големата слика за вашата завршена обука.

Тренер за ментори – Пријавете се >>

Да стапат во контакт со Arduua Coaching!

Ако сте заинтересирани Arduua Coaching и барајќи помош со вашата обука, ве молиме посетете ја нашата веб страница за дополнителни информации. За какви било прашања или прашања, слободно контактирајте со Катинка Ниберг на katinka.nyberg@arduua. Со.

Лајкнете и споделете ја оваа објава на блогот