20220702_111112
Arduua - Кои сме ние

Arduua - Кои сме ние

ЗА СТРАСНИ ПАТЕКИ ВО СВЕТОТ!

Arduua е глобално засолниште за страсните тркачи низ целиот свет: кои уживаат во предизвиците, се осмелуваат да сонуваат големи и се посветени на само-подобрување - додека ја негуваат својата длабока врска со планините.

Ние цврсто веруваме во хармоничниот спој на спортот и природата, поттикнувајќи вистинска и длабока радост во нивните области.

Нашето непоколебливо верување е дека трчањето по планински патеки не е ексклузивна област за елитите; тоа е отворен пат за сите.

Тркачи на сите нивоа на вештини, кои потекнуваат од различни делови на светот и богато културно потекло, се срдечно поканети да се придружат на нашето племе.

тим Arduua е обединет како меѓународен тркачки колектив, кој се протега низ целиот свет и учествува на огромен број трки секој викенд - сите собрани во рамките на заедничка програма за обука.

Arduua нуди сеопфатна глобална онлајн платформа за обука, курирана од искусни тренери за трчање по патеки од Шпанија. Дополнително, ги прошируваме можностите за тркачки патувања, извонредни camps, атлетска облека и специјализирана опрема.

Нашите тренери се експерти за трчање по патека, Skyrunning, и Ултра-трајл дисциплини, кои имаат дипломи за физичка активност и спортски науки (CAFyD) и течно познаваат шпански и англиски јазик.

еминентниот „Arduua” Брендот за облека е прецизно изработен со употреба на материјали со високи перформанси и дише, обезбедувајќи неспоредлива функционалност скроена токму за трчање по патека. Потекнува од Шпанија, нашиот бренд е олицетворение на софистицираност и извонредност во секој сложен детал.

Arduua – приказна за едно име

Ардуа = стрмни, на латински
Arduus = Стрмни, барајќи, недостижни
Напорен = Тешко остварливо
Arduua = Чувството на вистинска среќа кога ќе ја постигнете целта

Arduua ја опфаќа еуфоричната сензација што го придружува постигнувањето на напорна, долго барана цел, предизвикувајќи чувство на вистинска среќа.

Замислете како стоите на прагот на авантурата што со нетрпение ја очекувавте - неописливо чувство. Подготвени сте, издржливи, срцето ви трепери и вашата одлучност е непоколеблива.

Почетното стрмно искачување до зенитот на трката ја тестира вашата способност. Тоа е страшно, но откажувањето не е опција. Часовите на искачување кулминираат со достигнување на врвот на планината, откривајќи воодушевувачки панорами. Неопислива сензација - леле! Сега, спуштањето. Вешти сте, брзи и додека каскадите по удолницата, се чувствувате неоптоварени, бестежински и охрабрени.

Конечно, по неколкучасовно немилосрдно трчање, додека ја преминувате целта, влевате верба во вашиот безграничен потенцијал. Стигнавте до вашето Arduua!

ARDUUA - Втука се случува магијата!

Катинка Ниберг – извршен директор и основач на Arduua

Започнете го патувањето со ArduuaОсновач на

Запознајте ја Катинка Ниберг, визионерската сила зад себе Arduua и пионер во светот на страсно планинско трчање. Како основач на Arduua, Катинка носи уникатен спој на посветеност, иновација и длабока љубов кон спортот кој стана начин на живот.

Дознај повеќе за Катинка Ниберг – основач на Arduua, Пионерство на патеката на страста >>.

Фернандо Армисен – Водење на патување со патека во Arduua

Започнете го патувањето со патеката со Фернандо Армисен

Запознајте го Фернандо Армисен, вашиот посветен водич за возбудливиот свет на трчање во патека Arduua. Потекнува од Сарагоса, Шпанија, Фернандо е искусен професионален тренер за трејлранинг со специјализација за трејлранинг, Skyrunning, и Ултра-трајл дисциплини.

Откријте ја страста што го поттикнува патувањето на Фернандо и неговата непоколеблива посветеност да ги обликува возачите на сите нивоа во нивниот целосен потенцијал. Навлезете подлабоко во приказната и стручноста на Фернандо за да дознаете како тој ја води одговорноста во создавањето искуства на трчање по патека што ги редефинираат границите.

Дознајте повеќе за Експертиза за трчање на патека на Фернандо Армисен >>

Дејвид Гарсија – Тренер за трчање на патека кај Arduua

Запознајте го Дејвид Гарсија, посветен тренер на Trailrunning во Arduua, кој потекнува од живиот град Мадрид, Шпанија. Дејвид не е само жесток тркач на патеки, туку и искусен професионален тренер за трејлранинг со специјализација за трејлранинг, Skyrunning, и Ултра-трајл дисциплини.

Дознајте повеќе за. ДЕЈВИД ГАРСИЈА – Искуство со трејлранинг >>