43°24'30.8"N
22°34'24.6"E
3 000 D+
alex2

Лична патека за трчање тренер онлајнТрчање на патека - Skyrunning - Ултра патека

Имате соништа и мотивација. Имаме стручност и страст. Заедно успеваме преку персонален тренинг за трчање преку Интернет и индивидуализирани планови за обука дизајнирани за трчање по патека, планински маратон, небесно трчање и ултра-патека.

001 - Специјалисти за Skyrunning

Тренирајте со
Специјалисти за трчање на патеки

Arduua Coaching е специфично фокусиран на Trail running, Sky running и Ultra trail. Ние градиме силни, брзи и издржливи тркачи и им помагаме да се подготват за денот на трката. Со градење лични односи со нашите тркачи, ние создаваме индивидуален тренинг што ви е потребен за да се осигураме дека сте 100% подготвени на денот на натпреварот.

Главен тренер на Фернандо Армисен Ардуа Фернандо Армисен
Главен тренер, Arduua®
011

Индивидуализиран коучинг

Сите наши планови за обука се прилагодени на секој поединец, што ги прави уникатни за вас. Вашиот тренер го гради вашиот план врз основа на вашите цели, претстојните трки и физичкото ниво (потврдено во тестовите за почеток на Arduua).

012

Тркајте се најдобро

Работејќи со вашиот тренер, ние ќе управуваме со вашето оптоварување на тренинг и периодизација за да се осигураме дека сте во врвна состојба за вашата трка А. Се е до тајмингот!

013

Професионални тренери

Професионални тренери од Шпанија, специјализирани за Trailrunning, Skyrunning и Ultra-trail. Тренерите имаат диплома за наука за физичка активност и спорт (CAFyD) и зборуваат шпански и англиски јазик.

014

Тимот Ардуа

Ние сме меѓународен тим за трчање, со тркачи од целиот свет. Тренираме на истиот онлајн тренинг, а неколку пати годишно се среќаваме на трки или кампови. Ние сме Тим Ардуа.

002 - НАШИ ТРЕНСКИ ПЛАНОВИ
6N4A5648
021

Месечен личен тренинг

40 / Месец

Совршено за вас кои сакате да се подготвувате за која било трка Трејл, кратка Ултра-трајл или Скај трка од 5 до 60 км. Во овој пакет ќе добиете индивидуализиран план за обука, врз основа на Изградете го вашиот план, лични повратни информации од вашиот тренер и нов адаптивен план за обука еднаш месечно. Овој пакет вклучува и подготовка за трка и анализа на трка за вашата најважна А-трка.

 
Бесплатно стартување: Вредност 80 € за Изградете го вашиот план (Ако се регистрирате пред 2023-03-31)
 
Дисконт код: FSX202303
 
Сите цени вкл. Данок од 25% (ќе биде отстранет од клиентите од регионот на ЕУ).
 

Повратни информации и КОМУНИКАЦИЈА, ЕДНАШ МЕСЕКОТ ПРЕКУ TRAININGPEAKS

Вашиот тренер ќе ги анализира и коментира сите ваши референтни тренинзи и ќе одговара на вашите прашања еднаш месечно преку апликацијата Trainingpeaks.

ПОВРАТНИ информации ЗА 1 РЕФЕРЕНТНА ОБУКА / НЕДЕЛА

Вашиот тренер ќе ви даде повратни информации за 1 посебно означен референтен тренинг/недела.

ПЕРСОНАЛИЗИРАН ПЛАН ЗА ОБУКА НА СЕКОИ 4 НЕДЕЛИ

Вашиот план за обука првично се заснова на тестовите за трчање и тестовите што ги правиме Изградете го вашиот план.

Потоа ќе добивате нов план за обука на секои 4 недели, врз основа на анализа на референтните обуки од претходните месеци и вашите коментари и повратни информации.

МАКС 5 ТРЕНИНГ ДЕНА НЕДЕЛНО

Планираме максимум 5 дена тренинзи неделно за вас. Трчање, сила, подвижност, истегнување итн. Сите тренинзи ќе бидат достапни на вашата сметка на Trainingpeks, која исто така е синхронизирана со вашиот часовник за вежбање.

АНАЛИЗА НА ПЕРФОРМАНСИ ЕДНАШ МЕСЕЧНО

Еднаш месечно ќе ја добивате вашата фитнес табела и ќе разговарате за тоа како напредувате според вашите цели. Ќе го разгледаме вашиот целокупен физички статус и вашата фитнес табела каде што можете да го видите вашето ниво на кондиција, замор и форма. Вашиот тренер ќе коментира и ќе ви даде повратни информации за ова. Фитнес, замор и форма се многу важни бројки што ги следиме за да се увериме дека сте подготвени на денот на трката. Според вашите чувства и статус на обука, ние ќе се прилагодиме и ќе напредуваме со вашиот тренинг.

ПОДГОТОВКА НА ТРКИ И АНАЛИЗА НА ТРКИ (МАКСИМАЛНО 1 ТРКА ГОДИНА)

Пред вашата најважна А-трка, вашиот тренер однапред ќе ја провери тркачката патека и ќе ви помогне со подготовките за трката, како што се тактиката, исхраната и опремата. По трката, вашиот тренер ќе ги анализира вашите перформанси и ќе ви достави анализа на трката.

НЕ ВКЛУЧЕНИ ВИДЕО СРЕДБИ - ДОСТАПНИ КАКО ДОПОЛНИТЕЛНА УСЛУГА

Видео состаноците не се вклучени во овој пакет, но може да се купат дополнително на барање.

Видео средба со вашиот тренер, 40, 30 мин, вклучувајќи подготовки и прилагодувања на планот за обука.

Видео средба со вашиот тренер >>

ОСНОВНА СМЕТКА НА АТЛЕТИ ВО ТРЕНИНГПИК
ТИМ ARDUUA ГРУПА

Пристап до групата на Фејсбук Team Arduua, каде што можете да се вклучите со други тркачи и тренери.

БЕНЕФИЦИИ НА ТИМОТ ARDUUA

Сите тркачи кои учествуваат во Arduua Online Coaching се исто така добредојдени да бидат дел од нашиот тим и да трчаат за Team Arduua. Исто така, ќе добиете приоритетен пристап и подобри цени на тркачки патувања, кампови за обука, облека и опрема итн.

* Потребно е да го изградите вашиот план
20220528_060041-2048×1152 (1)xx
021-2

Неделник за личен тренинг

80 / Месец

Совршено за вас кои сакате да се подготвувате за која било трка Трејл, Ултра-треил или Скај трка од 5 до 150 км или подолго. Во овој пакет ќе добиете индивидуализиран план за обука, врз основа на Изградете го вашиот план, лични повратни информации од вашиот тренер и нов адаптивен план за обука еднаш неделно. Овој пакет вклучува и подготовка за трки и анализа на трка за вашите 3 најважни А-трки.

 
Бесплатно стартување: Вредност 80 € за Изградете го вашиот план (Ако се регистрирате пред 2023-03-31)
 
Дисконт код: FSX202303
 
Сите цени вкл. Данок од 25% (ќе биде отстранет од клиентите од регионот на ЕУ).
 

Повратни информации и КОМУНИКАЦИЈА, ЕДНАШ НЕДЕЛАТА ПРЕКУ TRAININGPEAKS

Вашиот тренер ќе ги анализира и коментира сите ваши тренинзи и ќе одговара на вашите прашања еднаш неделно преку апликацијата Trainingpeaks.

ПОВРАТИ ЗА СИТЕ ОБУКИ

Вашиот тренер ќе ви даде повратни информации за сите тренинзи.

ПЕРСОНАЛИЗИРАН ТРЕНИНГ ПЛАН СЕКОЈА НЕДЕЛА

Вашиот план за обука првично се заснова на тестовите за трчање и тестовите што ги правиме Изградете го вашиот план.

Потоа ќе добивате нов план за обука секоја недела, врз основа на анализата на тренингот од претходната недела и вашите коментари и повратни информации.

НЕОГРАНИЧЕНИ ДЕНОВИ НА ОБУКА НЕДЕЛНО

Планираме и анализираме неограничени тренинзи неделно за вас. Трчање, сила, подвижност, истегнување итн. Сите тренинзи ќе бидат достапни на вашата сметка на Trainingpeks, која исто така е синхронизирана со вашиот часовник за вежбање.

АНАЛИЗА НА ПЕРФОРМАНСИ ЕДНАШ МЕСЕЧНО

Еднаш месечно ќе ја добивате вашата фитнес табела и ќе разговарате за тоа како напредувате според вашите цели. Ќе го разгледаме вашиот целокупен физички статус и вашата фитнес табела каде што можете да го видите вашето ниво на кондиција, замор и форма. Вашиот тренер ќе коментира и ќе ви даде повратни информации за ова. Фитнес, замор и форма се многу важни бројки што ги следиме за да се увериме дека сте подготвени на денот на трката. Според вашите чувства и статус на обука, ние ќе се прилагодиме и ќе напредуваме со вашиот тренинг.

ПОДГОТОВКА НА ТРКИ И АНАЛИЗА НА ТРКИ (максимум 3 А-трки годишно)

Пред вашите најважни А-трки, вашиот тренер однапред ќе ја провери тркачката патека и ќе ви помогне со подготовките за трката, како што се тактиката, исхраната и опремата. По трката, вашиот тренер ќе ги анализира вашите перформанси и ќе ви достави анализа на трката.

НЕ ВКЛУЧЕНИ ВИДЕО СРЕДБИ - ДОСТАПНИ КАКО ДОПОЛНИТЕЛНА УСЛУГА

Видео состаноците не се вклучени во овој пакет, но може да се купат дополнително на барање.

Видео средба со вашиот тренер, 40, 30 мин, вклучувајќи подготовки и прилагодувања на планот за обука.

Видео средба со вашиот тренер >>

ОСНОВНА СМЕТКА НА АТЛЕТИ ВО ТРЕНИНГПИК
ТИМ ARDUUA ГРУПА

Пристап до групата на Фејсбук Team Arduua, каде што можете да се вклучите со други тркачи и тренери.

БЕНЕФИЦИИ НА ТИМОТ ARDUUA

Сите тркачи кои учествуваат во Arduua Online Coaching се исто така добредојдени да бидат дел од нашиот тим и да трчаат за Team Arduua. Исто така, ќе добиете приоритетен пристап и подобри цени на тркачки патувања, кампови за обука, облека и опрема итн.

* Потребно е да го изградите вашиот план
6N4A2613-2048x1365xx
022

Тренирање на трка

120 / Месец

Совршен за натпреварувачкиот тркач кој сака да се подготвува за многу трки на патека, ултра-патеки или трки на Скај помеѓу 5 – 150 km или подолго. и имајте многу трки во вашата агенда. Во овој пакет ќе добиете индивидуализиран план за обука, врз основа на Изградете го вашиот план, лични повратни информации од вашиот тренер двапати неделно и нов адаптивен план за обука еднаш неделно. Овој пакет вклучува и видео-состанок со вашиот тренер, еднаш месечно, и подготовка за трки и анализа на трка за неограничен број трки.

 
Бесплатно стартување: Вредност 80 € за Изградете го вашиот план (Ако се регистрирате пред 2023-03-31)
 
Дисконт код: FSX202303
 
Сите цени вкл. Данок од 25% (ќе биде отстранет од клиентите од регионот на ЕУ).
 

Повратни информации и КОМУНИКАЦИЈА, 2 ПАТИ/НЕДЕЛА ПРЕКУ TRAININGPEAKS

Вашиот тренер ќе ги анализира и коментира сите ваши тренинзи и ќе одговара на вашите прашања два пати неделно преку апликацијата Trainingpeaks.

ПОВРАТИ ЗА СИТЕ ОБУКИ

Вашиот тренер ќе ви даде повратни информации за сите тренинзи.

ПЕРСОНАЛИЗИРАН ТРЕНИНГ ПЛАН СЕКОЈА НЕДЕЛА

Вашиот план за обука првично се заснова на тестовите за трчање и тестовите што ги правиме Изградете го вашиот план.

Потоа ќе добивате нов план за обука секоја недела, врз основа на анализата на тренингот од претходната недела и вашите коментари и повратни информации.

НЕОГРАНИЧЕНИ ДЕНОВИ НА ОБУКА НЕДЕЛНО

Планираме и анализираме неограничени тренинзи неделно за вас. Трчање, сила, подвижност, истегнување итн. Сите тренинзи ќе бидат достапни на вашата сметка на Trainingpeks, која исто така е синхронизирана со вашиот часовник за вежбање.

АНАЛИЗА НА ПЕРФОРМАНСИ ЕДНАШ МЕСЕЧНО

Еднаш месечно ќе ја добивате вашата фитнес табела и ќе разговарате за тоа како напредувате според вашите цели. Ќе го разгледаме вашиот целокупен физички статус и вашата фитнес табела каде што можете да го видите вашето ниво на кондиција, замор и форма. Вашиот тренер ќе коментира и ќе ви даде повратни информации за ова. Фитнес, замор и форма се многу важни бројки што ги следиме за да се увериме дека сте подготвени на денот на трката. Според вашите чувства и статус на обука, ние ќе се прилагодиме и ќе напредуваме со вашиот тренинг.

ВИДЕО СРЕДБА СО ВАШИОТ ТРЕНЕР ЕДНАШ МЕСЕЧНО

Ќе имате многу близок контакт со вашиот тренер со видео состаноци еднаш месечно. На овие состаноци ќе разговарате за вашите обуки и како напредувате според вашите цели.

ПОДГОТОВКА НА ТРКИ И АНАЛИЗА НА ТРКИ (неограничено)

Пред вашите најважни А-трки, вашиот тренер однапред ќе ја провери тркачката патека и ќе ви помогне со подготовките за трката, како што се тактиката, исхраната и опремата. По трката, вашиот тренер ќе ги анализира вашите перформанси и ќе ви достави анализа на трката.

ПРЕМИУМ СМЕТКА ВО ТРЕНИНГ ПИК

Добијте функции како што се детали за параметрите за тренинг (следење на отчукувањата на срцето, темпо, моќ, замор, фитнес, награди) и периодизација.

ТИМ ARDUUA ГРУПА

Пристап до групата на Фејсбук Team Arduua, каде што можете да се вклучите со други тркачи и тренери.

БЕНЕФИЦИИ НА ТИМОТ ARDUUA

Сите тркачи кои учествуваат во Arduua Online Coaching се исто така добредојдени да бидат дел од нашиот тим и да трчаат за Team Arduua. Исто така, ќе добиете приоритетен пристап и подобри цени на тркачки патувања, кампови за обука, облека и опрема итн.

* Потребно е да го изградите вашиот план
IMG_0408-2048x1536xxyy
023

Елитен коучинг

200 / Месец

Совршени за елитни тркачи или многу амбициозни тркачи кои сакаат да се подготват за која било трка Трејл, Ултра-треил или Скај трка од 5 до 150 км или подолго. Во овој пакет ќе добиете максимално ниво на ангажираност од вашиот тренер, индивидуализиран план за обука, врз основа на Изградете го вашиот план, лични повратни информации од вашиот тренер двапати неделно и нов адаптивен план за обука еднаш неделно. Овој пакет вклучува и видео-состанок со вашиот тренер, еднаш неделно, и подготовка за трки и анализа на трка за неограничен број трки.

 
Бесплатно стартување: Вредност 80 € за Изградете го вашиот план (Ако се регистрирате пред 2023-03-31)
 
Дисконт код: FSX202303
 
Сите цени вкл. Данок од 25% (ќе биде отстранет од клиентите од регионот на ЕУ).
 

Повратни информации и комуникација, 2 ПАТИ/НЕДЕЛА ПРЕКУ TRAININGPEAKS

Вашиот тренер ќе ги анализира и коментира сите ваши тренинзи и ќе одговара на вашите прашања два пати неделно преку апликацијата Trainingpeaks.


ПОВРАТИ ЗА СИТЕ ОБУКИ

Вашиот тренер ќе ви даде повратни информации за сите тренинзи.

ПЕРСОНАЛИЗИРАН ТРЕНИНГ ПЛАН СЕКОЈА НЕДЕЛА

Вашиот план за обука првично се заснова на тестовите за трчање и тестовите што ги правиме Изградете го вашиот план.

Потоа ќе добивате нов план за обука секоја недела, врз основа на анализата на тренингот од претходната недела и вашите коментари и повратни информации.

НЕОГРАНИЧЕНИ ДЕНОВИ НА ОБУКА НЕДЕЛНО

Планираме и анализираме неограничени тренинзи неделно за вас. Трчање, сила, подвижност, истегнување итн. Сите сесии за трчање ќе бидат достапни за преземање на вашиот часовник за вежбање.

АНАЛИЗА НА ПЕРФОРМАНСИ ЕДНАШ МЕСЕЧНО

Еднаш месечно ќе ја добивате вашата фитнес табела и ќе разговарате за тоа како напредувате според вашите цели. Ќе го разгледаме вашиот целокупен физички статус и вашата фитнес табела каде што можете да го видите вашето ниво на кондиција, замор и форма. Вашиот тренер ќе коментира и ќе ви даде повратни информации за ова. Фитнес, замор и форма се многу важни бројки што ги следиме за да се увериме дека сте подготвени на денот на трката. Според вашите чувства и статус на обука, ние ќе се прилагодиме и ќе напредуваме со вашиот тренинг.

ВИДЕО СРЕДБА СО ВАШИОТ ТРЕНЕР ЕДНАШ НЕДЕЛНО

Ќе имате многу близок контакт со вашиот тренер со видео состаноци еднаш неделно. На овие состаноци ќе разговарате за вашите обуки и како напредувате според вашите цели.

ПОДГОТОВКА НА ТРКИ И АНАЛИЗА НА ТРКИ (неограничено)

Пред вашите најважни А-трки, вашиот тренер однапред ќе ја провери тркачката патека и ќе ви помогне со подготовките за трката, како што се тактиката, исхраната и опремата. По трката, вашиот тренер ќе ги анализира вашите перформанси и ќе ви достави анализа на трката.

ПРЕМИУМ СМЕТКА ВО TRAININGPEAKS

Добијте функции како што се детали за параметрите за тренинг (следење на отчукувањата на срцето, темпо, моќ, замор, фитнес, награди) и периодизација.

ТИМ ARDUUA ГРУПА

Пристап до групата на Фејсбук Team Arduua, каде што можете да се вклучите со други членови, тренери и елитни skyrunners.

БЕНЕФИЦИИ НА ТИМОТ ARDUUA

Сите тркачи кои учествуваат во Arduua Online Coaching се исто така добредојдени да бидат дел од нашиот тим и да трчаат за Team Arduua. Исто така, ќе добиете приоритетен пристап и подобри цени на тркачки патувања, кампови за обука, облека и опрема итн.

* Потребно е да го изградите вашиот план
20220720_130446xxyy
024

Изградете го вашиот план

80

Сите планови за обука на Arduua започнуваат со Изградете го вашиот план. За да се осигураме дека ќе го изградиме најдобриот тренинг план за вас, мора да добиеме длабинско знаење за вас, вашите соништа и цели, вашата историја на трчање и вашата физичка состојба. Ова ќе ја вклучи вашата медицинска историја и секаква историја на повреди, вашето време достапно, алатки за обука и места достапни за тренирање. Ова го правиме преку серија разговори, прашалници и тестови. Тестовите вклучуваат тестови за трчање, анализа на трчање и првични тестови за мобилност, сила, стабилност и рамнотежа.

¨
Сите цени вкл. Данок од 25% (ќе биде отстранет од клиентите од регионот на ЕУ).

СТАТУС НА ТРЕНИНГ, ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ЦЕЛИ И ЗДРАВЈЕ

Ќе треба да пополните формулар вклучувајќи ја вашата здравствена декларација, статус на обука, цели, амбиции и планирани трки.

АРДУА ТРЧАЊЕ ТЕСТОВИ

Направивме специфичен тест за трчање за нашите тркачи каде што трчате со лента за гради и часовник за вежбање. Од ова можеме да ги утврдиме вашите пулсни зони и нивото на трчање. Ќе направиме еден лесен тест за трчање за да го утврдиме вашиот аеробен праг и еден тежок тест за да го утврдиме вашиот анаеробен праг.

ARDUUA ТЕСТОВИ ЗА МОБИЛНОСТ, СИЛА, СТАБИЛНОСТ И РАМНОТЕЖА

овие тестови ќе ни даде конкретни информации за мобилноста, рамнотежата и силата што треба да ги тренирате за време на вашата тренинг програма со цел да создадеме најдобри услови за ефикасна техника на трчање.

АНАЛИЗА НА ТЕХНИКА НА ВРЧЕЊЕ

Правиме анализа на техниката на трчање врз основа на видео снимката што ни ја испраќате.

ГОДИШЕН ПЛАН, ПЛАНИРАЊЕ НА ТРКИ И ПЕРИОДИЗАЦИЈА

Врз основа на вашата физичка состојба, целите и резултатите од тестот, вашиот тренер ќе го изгради вашиот годишен план за вас во Trainingpeaks. Планот ќе ги вклучи сите ваши трки А, Б и Ц, вклучувајќи ги вашите цели и вкупните фази на тренинзи.

Во вашиот план за обука го одредуваме оптималното оптоварување за обука за да се увериме дека сте во најдобра форма во деновите на трката.

004 - Тренери

Запознајте ги тренерите

Професионални тренери од Шпанија, специјализирани за Trailrunning, Ultra-trail и Skyrunning, со диплома по науки за физичка активност и спорт (CAFyD). Тренерите зборуваат и шпански и англиски.

VideoCapture_20220701-175910xxyy

Фернандо Армисен

Главен тренер
Главен тренер, Ардуа
Професионален тренер од Шпанија, специјализиран за Trailrunning, Skyrunning и Ultra-trail.
Се наоѓа во Сарагоса во областа Арагон, Шпанија.
Зборува шпански и англиски јазик.
Диплома по науки за физичка активност и спорт (CAFyD).
Стручна сертификација за тренер за трчање на патека од универзитетот UDIMA во Мадрид.
Специјалист за исхрана се применува на трчање на патека. (IEWG).
Тренер на напредно ниво на Trainingpeaks за трчање спортови од универзитетот Trainingpeaks/UDIMA.

Кој е Фернандо?

Страстен трејлер и тренер од Шпанија, кој ги сака планините, спортувајќи во нејзините природни средини. Фернандо е личен тренер специјализиран за Trailrunning, Ultra-trail и Skyrunning со фокус на подготовка на тркачи на патеки за сите растојанија, од вертикални километри до планински ултра и скај трки.

Како ќе ми помогне Фернандо?

Фернандо е нашиот главен тренер на Ардуа и тој е главен одговорен за поставувањето и квалитетот на нашата услуга за обука. Тој е и еден од тренерите, а меѓу другите се грижи и за тимот на Ардуа Елит.

IMG-20220629-WA0008xx

Давид Гарсија

Тренер
Тренер, Ардуа
Професионален тренер од Шпанија, специјализиран за Trailrunning, Skyrunning и Ultra-trail.
Се наоѓа во Мадрид во центарот на Шпанија.
Зборува шпански и англиски јазик.
Диплома по науки за физичка активност и спорт (CAFyD).
Сертификација за стручен тренер за трчање на патека од универзитетот UDIMA во Мадрид.
Универзитетска диплома специјализирана за трчање на патека од Универзитетот во Виторија во Мадрид.
Тренер на напредно ниво на Trainingpeaks за трчање спортови од универзитетот Trainingpeaks/UDIMA.
Специјализиран тренер за обука базиран на моќ за трчање спортови. Удима Универзитетот во Мадрид.
Официјален тренер базиран на моќ на Stryd.

Кој е Дејвид?

Страстен трејлер и тренер од Шпанија, кој ги сака планините. Дејвид е личен тренер специјализиран за Trailrunning, Ultra-trail и Skyrunning со фокус на подготовка на тркачи на патеки за сите растојанија, од вертикални километри до планински ултраси и скај трки.

Како ќе ми помогне Давид?

Дејвид е многу компетентен тренер кој може да му помогне на секој тркач од почетник до елитен да ги постигне своите главни цели за сезоната. Тој ќе биде тука за вас на вашето патување, за да ве разочара, да ве поддржи, да ве турка да продолжите напред.