тим Arduua
тим Arduua Трка Агенда

тим Arduua Трка Агенда

Трки низ континенти - Тим ArduuaГлобална агенда за трки за 2024 година!

Подгответе се за сезоната на трчање на патеки во 2024 година додека ја откриваме нашата Тркачка агенда - динамичен спој на Arduua Официјални трки, тренинг camps, и куриран избор на возбудливи трки каде Тим Arduua тркачите ќе остават свој белег.

Се поврзуваме глобално, работиме локално

Нурнете во глобалното другарство на Arduua тркачи, подготвени да освојуваат патеки низ светот секој викенд. Од иконите UTMB World Series и Skyrunner World Series до други примамливи локални трки, нашата меѓународна заедница создава бранувања.

За време на овие трки, ние охрабруваме Arduua тркачите да се поврзат на свои иницијативи, поттикнувајќи состаноци и споделени искуства. Без разлика дали освојуваме локална трка на патека или го прифаќаме предизвикот на меѓународниот ултра, овие настани го отелотворуваат колективниот дух на нашата заедница, покажувајќи ја нашата страст за независни искуства за трчање на патеки.

Подолу, ги наведовме трките каде што е тим Arduua ќе бидат добро застапени.

Дополнително, ги истакнавме нашите официјални трки и camps, каде што ќе биде застапен поорганизиран пристап, со учество на нашите тренери и персонал (означени со жолто).

Повеќе трки ќе бидат додадени подоцна бидејќи сите наши тркачи одлучија за нивната агенда на трки.

Јануари

Патека де Зокетес, Алкориса, Шпанија 13-14 јануари

Sandsjöbacka trail ultra, Шведска, 19-ти јануари

Февруари

Трага Ларате, Шпанија 18-ти февруари

март

GotRun – Шведско првенство во Ultra Trail, Шведска 15 март

Април

Истра 70 од UTMB, , Хрватска 6th Април

Планина Крос Осан, Пиринеи, Шпанија 7th Април

Пролетна патека Остерлен, Шведска, 13th Април

Маратон Сарагоса, Шпанија, 14th Април

Гран Треил Собрарбе, Пиринеи, Шпанија 20-ти април

KDR Trail, Сарагоса, Шпанија 27th Април

мај

Snowdonia од UTMB, Велс 11th мај

Perimetrail de Arguis, Пиринеи, Шпанија 11th мај

Монкајо патека, Сарагоса, Шпанија 11th мај

UkA Pain, Шведска 24th мај

Јуни

Патека Тозал де Гуара, Пиринеи, Шпанија 2nd Јуни

Доломити Екстрем, 7-9 јуни, Италија

Гран Маратон Монтањас де Бенаски, Пиринеи, Шпанија 8-ми јуни

Travesera Picos de Europa, Шпанија, 15-ти јуни

Ecotrail, Шведска, 15-ти јуни

CXM Сиера де Лузија. Cto Aragón Trail, Шпанија, 16-ти јуни

Ултра патека Лаваредо, Италија 27-ми јуни

Патека Ос Форатос де Ломенас, Пиринеи, Шпанија 29-ти јуни

Јули

Вал де Аран од Утмб, Пиринеи, Шпанија 4-7th Јули

Ехунмилак, Шпанија 13-14th Јули

Carrera por montaña Boca del infierno, Пиринеи, Шпанија 14-ти јули

Гран Треил Ането Посетс, Пиринеи, Шпанија 18-21 јули

Август

Jotunheim Trail Run, Норвешка 3 август

Септември

Патека Вале де Тена, ШПАНИЈА / 29 АВГУСТ - 02 СЕП

UTMB недела 26th август – 1st Седум

Канфранк-Канфранк, Пиринеи, Шпанија 6-8th Седум

Ултра патека Гуара Сомонтано, Пиренеи, Шпанија 28-29 септември

Октомври

 

Ноември

Патека ЕурАфрика, Шпанија-Африка, 31-3 октомвриrd Ноември

Патека Куламанен од utmb, Шведска 31-3 октомвриrd Ноември

Марато делс Дементс, Шпанија, 16-17th ноември

 

декември