Bilde (3)
Skyrunner-historienAlberto Lasobras, Arduua Frontfigur
14 februar 2021

Jeg er veldig spent på denne nye sesongen

Alberto er en veldig sterk fjellløper fra Spania, Zaragoza, som har trent med oss ​​og trener Fernando et par år nå. Han pleide å trene i de spanske Pyreneene, og vi møttes i sommer i Valle De Tena og klatret på Garmo-negeren. Topp, 3000 høydemeter. I fjor var det ikke så mange løp, men Alberto klarte å bryte en FKT. “Challenge Bucardada”, 3 Vertical K opp og ned i 4:13:18, som fra vårt perspektiv var veldig imponerende.

Dette er hva han sa...

Hei!

Jeg vil fortelle deg litt om historien min og du trekker konklusjoner. Jeg er Alberto Lasobras, fra Llera de Luna, en liten by nær Pyreneene. Jeg har vært fjellløper veldig kort tid.

Nærmere bestemt er mitt første løp fra år 2017. Det samme året var da jeg møtte denne sporten på en tur gjennom Tenadalen. Jeg er veldig konkurransedyktig, og resultatene mine førte til at jeg umiddelbart fant en trener. Ved en tilfeldighet på sosiale nettverk fant jeg Fernando og vi begynte å jobbe umiddelbart.

Da vi bare hadde vært sammen i en måned, oppnådde vi allerede en tredje plassering i et løp i Benasque-dalen. det var flott vi har vært sammen i tre sesonger nå og vi har nådd alle målene våre.

Sannheten er at Fernando vet hvordan han skal behandle løperen veldig bra, jeg er en gutt med mye karakter og jeg liker at ting går bra. Fernando har snakket med meg om Arduua i noen tid, og når det kommer til et prosjekt med ham har jeg aldri vært i tvil. Jeg er veldig spent på denne nye sesongen, jeg er en Arduua løper og jeg er også løper for landslaget, hvor jeg skal konkurrere i den spanske cupen.

I år skal jeg konkurrere i spansk cup og mesterskap med Aragon-laget, og deretter med hardt arbeid vil jeg være i Gran Maraton Montañas de Benasque, i uken i Sverige, i 2k-dalen i Tena og i Os foratos de Lomenas i Pyreneene. Jeg skulle ønske at covid-situasjonen tillater oss å konkurrere, vil sikkert flere løp dukke opp, men foreløpig er dette mine mål. Det er ni løp mellom halvmaraton og maraton, kanskje distansen der jeg konkurrerer bedre, men kortere løp liker jeg også.\

PS

Jeg må si at det å være en vellykket løper som Alberto ikke kommer av seg selv, og det er et samarbeid mellom løper og trener. Fernando har fortalt meg at Alberto er den eneste løperen i laget vårt som 100% har fulgt treningsplanen og gjør hver trening nøyaktig slik han ble fortalt, og de har et veldig godt samarbeid.

Så, Alberto, vi er heldige som har deg i teamet. Velkommen og lykke til!