Filemu5
27 2023 Setema

Le Tu'uga Atoatoa i le lotolotoi o Vosges

Na'o le mae'a ai o se tafaoga fa'afouina o le taumafanafana, na va'ai ai Ildar Islamgazin i se tuuga tulaga ese, o le L'Infernal Trail de Vosges, o lo'o i totonu o le itulagi matagofie o Vosges.

O lenei mea na tupu, faatasi ai ma se talafaasolopito e 15 tausaga, o se auala e tafe ai parataiso e lauiloa i ona vaomatua lauusiusi, o aʻega taʻavale, ma Mauga matagofie o Vosges o loʻo pulea le laufanua. O le eria e ofoina atu se malutaga mo tagata fiafia i fafo, o loʻo faʻaalia ai le anoanoai o auala savali ma avanoa faaseʻe, e mafai ai e se tasi ona faʻatofuina i latou lava i le toʻafilemu o le natura.

O le mea na tupu lava ia e aofia ai le tele o tuuga e amata mai i le 200 km ma faaiʻu i le taʻavale a tamaiti (faʻapea foi 130 km, 100 km, 70 km ma le 15 km). E 4 aso e alu ai ma ose tuuga tele i le auala tamo'e i lenei itulagi.

Na filifilia e Ildar le mamao e 30-kilomita. Ose lu'i fa'avavevave ma le maualuga o le 1200 mita, fa'atosinaina le silia ma le 800 tagata auai i tausaga ta'itasi. O le ala e agi atu i laufanua maupuepue, vaomatua lauusiusi, ma auala matagofie, ua avea ai o se tuuga faʻafiafiaga ma faʻatekinisi. Faatasi ai ma laasaga uma o le tuuga, e iloa muamua e Ildar le matagofie o le Vosges, siosiomia e le toafilemu o mea ofoofogia o le natura.

O le Tuuga Fautasi

O le tuuga lava ia o se suega mataʻutia o tomai fou ma le tumau o Ildar. Na amata i se taeao e tumu i le manogi o croissant fou ma le fiafia i le ea, o le faʻamoemoe na faʻapotopotoina le tusa ma le 900 tagata taʻalo, o loʻo naunau taʻitoʻatasi e manumalo i le luitau a le Vosges. O le au auai na vave faʻatulagaina o latou tulaga i le 5 kilomita muamua, faʻatautaia le taʻavale togavao na maua ai le puipuiga atoatoa o le la.

O le afa muamua o le tuuga e aofia ai mauga taʻavale, lea na faʻatautaia e Ildar i se saoasaoa mataʻina. I luga ma lea aʻega, na ia tumau pea lona tulaga, ma faʻasaoina lelei le malosi mo vaega i lalo, lea e mafai ai ona ia faʻaogaina.

A'o o'o atu le kosi i le afa lona lua, e lua isi maupu'epu'e faigata a'o le'i o'o i le tini. O Ildar, na naunau e faʻasaoina lona malosi mo le aʻega, na faʻaalia lona malosi i le taimi o faʻataʻitaʻiga i lalo, ma maua ai ni mea taua ma faʻatoʻilaloina isi tagata tauva.

O le aʻega mulimuli o le suʻega sili lea, na faʻaosofia ai Ildar e tuleia ona tapulaʻa. O le faasilasilaga a Garmin e faapea "E leai se toe aʻe!" o le faailo e faatelevave. O le ala o le vaomatua na tuʻuina atu i le 3 kilomita mulimuli o sima, lea na tuʻuina atu ai e Ildar ana mea uma, ma pasia ai le itiiti ifo ma le lima tagata tauva i le faagasologa.

O I'uga Mata'ina

I le sopoia o le tini, na faamalieina tonu ai Ildar i lana faatinoga. I le vaega o le Masters, na ia maua ai le tulaga 20 fa'afetai mai le silia i le selau na auai, ma tu'u ai o ia i le 25% maualuga i le aotelega. E ui o le kilomita mulimuli na fofola i lalo o le susulu o le la, o se molimau i lona agaga tumau, o le alualu i luma o Ildar i le tamoe na manino i ana taunuuga tulaga ese.

Ose Malaga o le Alualu i Luma

A’o toe tomanatu Ildar i lenei tuuga fautasi, ua manino mai ai o lana faigamalaga i le lalolagi o le tamo’e ala savali o se tasi lea o le alualu i luma faifaipea ma le naunautai. Faatasi ai ma se tausaga atoa o ArduuaFaiaoga i luga ole laiga ma le ta'ita'iga a David Garcia, ua avea o ia ma se tagata tamo'e fa'amaoni ma tomai. O le tu'ufa'atasiga o le fa'amalositino tamo'e ma fa'amalosi maso filifilia e maua ai se avanoa tele i luga o mauga ma lalo. Result of Ildar o loʻo faʻaalia ai o le auala aʻoaʻoga na filifilia saʻo ma faia ai se eseesega i vaega faigata o le tuuga.

E ui o le Infernal Trail de Vosges e naʻo le tasi le mataupu i lana tala faʻatautaia, e avea o se mea taua tele i lana sailiga o le tulaga lelei.

Fa'amanatuina le Alualu i Luma ma Arduua

O le tautinoga ma le tuputupu a'e o Ildar i le lalolagi o le tamo'e o le auala e fa'ata'atia ai mataupu faavae o Arduua. Ua matou mitamita i le avea ai ma se vaega o lana faigamalaga, ma molimauina lona alualu i luma ofoofogia, ma le tulimatai atu ma le naunautai i ausiaga tulaga ese o loo i luma. Maulu i le lalolagi o Ildar o le auala tamoe, lea na te tulei malosi ai, faaleleia laasaga i lea laasaga, ma manumalo i luitau o loo ofoina mai e le taaloga, i taimi uma i lalo o le taitaiga poto a le Faiaoga David Garcia e ala i ArduuaPolokalame a'oa'oga i luga ole laiga. E pei ona tatou iloa fuafuaga a Ildar mo le tausaga a sau, o le a sili atu le fiafia ma faigata.

Fa'amalo, Ildar, i lau tu'uga tulaga ese, ma o nei tu'uga o le a o'o mai!

Faafetai!

Faafetai tele, Ildar, mo le faʻasoaina o lau malaga tamoʻe ofoofogia ia i matou! O lou fa'amaoni, naunau ma le fiafia ose fa'alototeleina ia i matou uma.

Talosia ia manuia au tuuga o loma ma taumafaiga i le lumanai!

le faamaoni lava,

Katinka Nyberg, Pule Sili/Fa'avae Arduua

Aoao atili…

Afai e te fiafia iai Arduua Coaching ma saili fesoasoani i au aoaoga, fa'amolemole asiasi mai i la matou webpage mo fa'amatalaga fa'aopoopo. Mo so'o se fesili po'o ni fesili, lagona le saoloto e aapa atu i Katinka Nyberg i katinka.nyberg@arduua.com.

Fa'apei ma fa'asoa lenei fa'asalalauga blog