Katinka & Tavita
30 2023 Novema

Fa'ailoa Lou Auala e Tamomo'e Avanoa: Fausiaina Lou Manumalo Fa'aletausaga

O le amataina o se vaitau fou e pei lava o le tu i luga o le tofē o mea e mafai, faʻamalosia e miti, sini, ma le faʻamalosia le faʻavaivai. O le taimi lea e fa'atulaga ai le tulaga mo le mea e ono avea ma se malaga mata'utia.

I totonu o lenei blog faʻamalosia, David Garcia, o se tagata tamoʻe faʻamalosi i luga o le auala ma se faiaoga faʻapitoa i Arduua mai Sepania, fa'ailoa oe e moemiti tele ma ausia atili. Aua nei na ona tatou fausia se fuafuaga faaleaoaoga faaletausaga; tatou vaneina se ala i le manumalo.

Taufetuli mo le Olaga: Sini Tumau ma Manuia Tumau

A o tatou su'esu'e i le tomai lavelave o le faia o se fuafuaga faaleaoaoga faaletausaga, e taua tele le manatua e le na'o tatou toleni mo se vaitau se tasi po o se tuuga patino; o loo matou aoaoina mo le olaga. O le miti a Tavita o se faiaoga o le o faatasi ma se tagata tamoʻe mo le tele o tausaga, e faʻamoemoe mo sini maualuluga, ma molimauina le faʻamaneta o le evolusione.

O le tele o taimi, e lolo atu ai tagata tamo'e i faatosinaga o le saoasaoa o le alualu i luma, faʻaopoopo le tele o le leo i se taimi vave pe faʻataʻitaʻi mo le mamao i le mamao, ae naʻo le faʻaleagaina o manuʻa. O le togafiti faʻataulāitu moni o loʻo taoto i le fausiaina o lau fuafuaga faʻaaʻoaʻoga i luga o se faʻavae mautu, e mafai ai ona e oso i luga fou e aunoa ma le fefe i le tautevateva.

O le miti a Tavita o le avea lea ma se vaega o lau faigamalaga, e taʻitaʻia oe i le manuia mo se taimi umi, ae le na o le manumalo vave. A o tatou faanaunau mo ni tumutumu maualuluga atu, ia tatou fausia se talatuu—tasi le laa i le taimi.

Fa'aaliga o Lou Amataga: Le Mea e Avea Ai Miti

O le vaveao o le vaitau e sili atu nai lo na o se laina amata; o se faitotoa i le tulaga ese. A o e taulaʻi atu i tuuga eseese e ave i ai le faamuamua (A, B, poʻo le C), vaʻai faalemafaufau i le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia - o le maualuga, o luitau, ma le suiga.

Ae o le mimilo taua lenei—e faafia ona tatou alu i lenei faigamalaga e aunoa ma se taiala o le ala, o se faiaoga e malamalama i le siva lavelave o le malosi faaletino, tomai, ma le mafaufau?

O David Garcia, o lau tagata musumusu ala, na te faʻaalia le mealilo i se malaga manumalo: iloa le mea e te amata ai.

Le Mea e Amata ai le Malaga: Fa'ailoaina Lou Avanoa

Atonu e foliga faigofie le fesili: o fea tatou te amata ai? Ae ui i lea, o le tali o se faʻailoga o le suʻesuʻeina e le tagata lava ia ma le iloiloga mafaufau. A'o le'i o'o mai le laasaga muamua o lau fuafuaga fa'aa'oa'oga, o le fa'aaliga o malosiaga ma fa'aletonu.

Aisea e fai ai le iloiloga muamua? E tusa lava pe e te le afaina, o le malamalama i uiga o lou tino - o ona vaivaiga ma malosiaga - o loʻo faʻataʻitaʻia ai se ala mo le faʻaleleia atili, faʻaleleia, ma le umi o lau faigamalaga.

Vaai faalemafaufau i lenei iloiloga o se tapasa e taʻitaʻia oe i laufanua e leʻi suʻesuʻeina, e faʻaalia ai vanu e faʻatoʻilaloina ma tumutumu e fai.

Fa'ata'ita'iga Su'ega i Arduua: Fa'afanua Lou Fa'afanua Totonu

At Arduua, e le na ona tatou faia o se fuafuaga; matou te faia lau talatala. Ae matou te le'i su'esu'e i le lavelave o au toleniga, matou te amataina se faasologa o su'ega—o se faiga masani e fa'aalia ai le agaga o lou tagata tamo'e.

  1. Su'ega Fe'avea'i:
    • Fua lou saolotoga e gaoioi ai, ia mautinoa o lau faigamalaga e le faʻalavelaveina.
  2. Su'ega mautu ma Paleni:
    • Fa'asa'o lou tapuvae, suilapalapa, ma tulivae mo se faavae mautu, o le faavae o la'a malolosi uma.
  3. Su'ega Malosi:
    • Vane lou tino, fa'amalosia ou vae, ma fa'amalosia lou maufetuuna'i.
  4. Su'ega Tulaga Aerobic:
    • Fa'amatala au sone galue, fa'aalia le gafatia o auala ta'itasi i le auala.
  5. Su'ega Fa'atekonolosi Ta'avale ma Tulaga Fa'aola:
    • Molimau i le siva o lau mamanu tamoe, malamalama e le gata i lau savali ae o le pao o lau malaga.

E le na o se suega lea; o se faaaliga. Fa'aauupegaina i le malamalama i le mea o lo'o e tu ai, matou te tu'uina atu i totonu o le fatu o lau fuafuaga fa'aletausaga, faia se tala e tautala i ou mana'oga.

Fausiaina o Lou Manumalo: I tua atu o le Horizon

A'o matou la'a loloto atu i lau faigamalaga a'oa'oga, o le a matou fa'ailoa mea lilo o le fausiaina o se fuafuaga fa'aletausaga manuia. Ae mo le taimi nei, talia le mana o le iloa o le mea e te tu ai. O lou gafatia e le na o se taunuuga; o le eleele tonu lava o le a togitogia ai ou manumalo.

Fa'atali mo le isi mataupu e pei o David G, lau Arduua Faiaoga ma Fernando Armisén, e taʻitaʻia oe i le tomai o le faʻatagata manumalo i luga o le auala.

Fa'ailoa le Ta'avale Auala i totonu ia te Oe.

Fesootai ma i matou!

Mo nisi fa'amatalaga po'o le fa'amataina o lau suiga i le ala, fa'asa'o i le mea lea webpage. Fesili? Fiafia e faasoa? Aapa atu i Katinka Nyberg i katinka.nyberg@arduua.com.

Arduua Coaching — Talu ai e Atau Maua se Auala Fa'apitoa i Lau Fa'asalalauga!

Blog e, Katinka Nyberg, Arduua Fa'avae ma David Garcia, Arduua Faiaoga.

Fa'apei ma fa'asoa lenei fa'asalalauga blog