img_1_1705866612902
24 2024 Ianuari

Manumalo Fa'a'aisa: Fa'ato'ilaloina e Fredrik Alfredsson le Lu'i 180K a le Auala a Sandsjöbacka.

I le fatu o le vao Suetena, o Fredrik Alfredsson, o se sui le faavaivai o le Au Arduua Frontrunner, talu ai nei na togitogia ai lona igoa i tusi o talafaasolopito ma se manumalo mataʻutia o le auala mataʻutia o Sandsjöbacka.

O lenei 180-kilomita odyssey na faʻaalia i tua o afa o le kiona, laufanua taufaʻatau, ma se agaga le faʻavaivaia na faʻamalosia Fredrik i le po atoa.

E uiga ia Fredrik Alfredsson

Fredrik, o se fa'ata'ita'iga i le Arduua a'oa'oga manatu mo le sili atu i le fa tausaga, e sili atu nai lo se tagata ta'aalo; na te faatinoina le uiga o le tumau. I tua atu o auala, e pulea e Fredrik le olaga faaleaiga ma faagaoioia se faatoaga solofanua i sasae o Gothenburg. Ae ui i lea, o ana miti e faʻalautele atili - vaʻai i se ECO-nofoaga gafataulimaina o le siosiomaga i mauga o Sepania, lea o le a avea ai le soifua maloloina o le mafaufau ma le tino. O lana faigamalaga o se ie lalaga ua lalagaina ma le naunau, tautinoga, ma se sailiga faifai pea o le tulaga lelei.

E uiga i le auala Sandsjöbacka i Suetena

O Sandsjöbacka, o se tuuga fautasi e lata ane i Gothenburg, sa avea o se sao mo manatu uiga ese i le tele o tausaga. O le tausaga nei, o le tuuga na fa'aalia ai mamao eseese e fa-30k, 60k, 95k, ma le fa'amata'u Out ma Back 180+. O Fredrik, e masani lava ona tosina atu i le faatosina o le le mailoa, na amata i le 180+ luʻitau, o se odyssey lagolago a le tagata lava ia e ufiufi toetoe lava 90k o auala matagofie mai Skatås i Tjolöholm i le po o le kiona o le Aso Faraile. Le pu'e? Ua i Tjolöholm i le 6 i le taeao i le Aso Toonai mo le vae toe foi mai.

Mai le toa 22 o le au amata, e na o le 5 na taumafai e amata i le taeao o le Aso Toonai, ma e na o le 3 na manumalo mai lenei suega maualuga o le tumau.

Lipoti o Tu'uga – Sandsjöbacka Trail

Skatås i Tjolöholm 89km (91km i la'u uati ona o mea sese o le folauga): O le amataga o Fredrik i le malo o le ultra-running e leai se mea na o se papatisoga i le afi, a'o ia alu atu i le teritori e le'i va'aia i tua atu o le faailoga masani 80k. O le fetuutuuna'i o ana fuafuaga i luga o le lele ona o le fou o le kiona, o lana uluai fuafuaga e amata i le 5 i le afiafi na toe fetuunai i le 4:30 i le afiafi. O le folauga i le 15 km muamua atu i le gaoa ma le maupuepue, na o le pau lava le mea na mapu ai Fredrik o le le lava o le vai, na mafua ai se sailiga atamai i le po malulu. O le tauivi ma se afā kiona i luga o se tuasivi maualalalo, o le aluga mulimuli i Tjolöholm na faamaonia le faigata. Peitaʻi, o lona taunuu atu i le tea o le 4 i le taeao na mafai ai ona lava se taimi e toe faʻaleleia ai o ia i se suiga o lavalava ma se malologa puupuu i totonu o se ato moe.

Tjolöholm i Skatås 95 kilomita (sili atu i le 96 km i la'u uati): A'o si'uleo le fana amata i le malulu o le ea o le taeao, na maua ai e Fredrik o ia lava i totonu o Suetena e sili ona lelei le au tamo'e mai mauga. O le filifili e le tuliloaina le latou saoasaoa ae ia faʻamalosia lona malosi, o le auala faigofie muamua kilomita na faʻatoʻilaloina i se saoasaoa vave 5-6. Na faasolosolo malie lava i luga o le tele o fanua faʻapitoa, na tumau pea lona tino. O le malosi i le oso a'e mata'ina o le la ma fa'amalosia i ata o le caffeine a Umara, na malosi ai Fredrik i le 40km muamua ma se lagona mata'ina. O le folau i laufanua eseese, na ia mafaia ona faatumauina le maualuga 6 saoasaoa pe a mafai, faʻatoʻilaloina le tiga ma faʻaumatia mafaufauga le lelei. I le vaevaeina o le tuuga i ni vaega se ono i le amataga, na ia maua ai le manaʻoga e faʻasalalau atili vaega mulimuli aʻo ia latalata atu i le nofoaga fesoasoani mulimuli 20 km aʻo leʻi oʻo i le tini. Na vave ona toe faaolaola le lē maluelue o le lagolagosua a volenitia, ma uunaʻia ai o ia i le tini ma le malosi faafouina.

O le 10 kilomita mulimuli, teuteu i mauga ma fefaʻasoaaʻi ma le 30k ma le 60k tagata tamoʻe, na tulaʻi mai ai ni luʻitau faaopoopo a o faasolo ina maseesee ma aisa auala. Peitai, na manumalo le malosi o le mafaufau o Fredrik, o ana laa a'e malosi na tuleia ai o ia i le tini o loo faatali i Skatås, lea o loo faatalitali ai aiga ma uo.

iʻuga

O le manumalo o Fredrik Alfredsson i le Sandsjöbacka Trail's 180K lu'i e sili atu i tua'oi o le manumalo; o se tala o le tauina o elemene, folauga i laufanua e le'i fuafuaina, ma tulai mai o se manumalo tuusa'o e tetee atu i faigata e le mafai ona faatoilaloina na tuuina mai e le taumalulu a Suetena. A o ia suia lana taulaiga i le toe faʻaleleia ma mafaufau i tuʻuga i le lumanaʻi, o le malaga a Fredrik o loʻo avea pea ma faailoilo o musumusuga mo tagata faʻatauvaʻa uma o loʻo sailia le fiafia uiga ese o le tuleia o tapulaa a se tasi.

O le auala o loʻo i luma ua folafola mai ai ni luʻitau fou, ma Fredrik Alfredsson, o se molimau i le agaga o le Au Arduua, ua sauni e talia i latou ma le naunautai e le maluelue.

Faafetai!

Faafetai tele Fredrik, mo le faasoaina mai o lau tala ofoofogia ia i matou! O lou tuuto, malosi, ma le manumalo o se musumusuga ia i matou uma. O lau malaga ofoofogia mai se fa'afiafiaga masani tamo'e i le tele maualuga-tulaga ultra-alaala tamoe o se molimau i le mea e mafai ona ausia e le naunau, galue malosi, ma le lagolago sa'o.

E le gata ina e sili i le tuuga ae faapea foi i lau tautinoga e le maluelue i sauniuniga ma le mauaina o oe lava. A'o fa'ai'u le vaitau o le ala, matou te tulimata'i atu i au lu'itau mata'ina o lo'o soso'o mai, ma matou te fa'amoemoe o le a taunu'u au miti o le si'i atu i Sepania i se taimi lata mai.

Talosia ia manuia au tuuga o loma ma taumafaiga i le lumanai!

le faamaoni lava,

Katinka Nyberg, Pule Sili/Fa'avae Arduua

Aoao atili…

Afai e te fiafia iai Arduua Coaching ma saili fesoasoani i au aoaoga, fa'amolemole asiasi mai i la matou webpage mo fa'amatalaga fa'aopoopo. Mo so'o se fesili po'o ni fesili, lagona le saoloto e aapa atu i Katinka Nyberg i katinka.nyberg@arduua.com.

Fa'apei ma fa'asoa lenei fa'asalalauga blog