6N4A3503xx
1 Mati 2024

Fa'ailoaina o le Agaga o le Ta'amilosaga Auala: Sylwia Kaczmarek's Inspiring Story

I le lalolagi o le tamo'ega ala, lea o la'asaga ta'itasi o se molimau i le maufetuuna'i ma le naunautaiga, o lo'o i ai tala e fa'aosofia ai ma fa'amumu ai le agaga o le fa'afiafia.

I aso nei, ua tatou su'esu'e i le faigamalaga mata'ina a Sylwia Kaczmarek, o se tagata tamo'e i luga o le auala e leai sona gataaga. E ui ina feagai ma fa'aletonu ma lu'itau, ae o lo'o susulu mai ai le fa'amaoni le maluelue o Sylwia i lana faiva ma lona agaga le fa'avaivai, ma avea ma fa'ailo o le fa'aosofiaga mo tagata tamo'e i le lalolagi atoa.

O le malaga a Sylwia o se molimau i le uiga o Arduua - o se faʻalapotopotoga faʻavaomalo o tagata tamoʻe ala o loʻo taliaina luitau, faʻamalosi e miti tele, ma fausia sootaga loloto ma le natura. E ala i ana upu, matou te iloa ai le maualuga ma le maualalo o ana toleniga, o lana sailiga faifaipea o le tulaga lelei, ma lona naunautaiga le faatuaoia mo auala.

Auai mai ia i matou a o matou amataina se malaga e tumu i le naunau, tutumau, ma le sailiga faifaipea o miti. O le tala a Sylwia o se fa'amanatuga e fa'apea, o le fa'amaoni ma le fa'atumauina, e mafaia so'o se mea - tusa lava pe foliga tifato ma le mafai ona ausia le ala o lo'o i luma.

Tatou nonoa o tatou seevae ma mulimuli ia Sylwia a o ia faatoilaloina mauga, tetee atu i faigata, ma faaauau lana faigamalaga tulaga ese ma Arduua i ona tafatafa.

Sylwia Kaczmarek fa'asoa fa'atasi lana malaga, mai le fa'ato'ilaloina o manu'aga i le fa'atūina o sini fa'asili ma maua le fiafia i laa uma.

I le Faatoilaloina o Puapuaga

"Ua ou tigaina i se manuʻa Achilles talu mai le faaiuga o Tesema 2023. O se auala faigata, aemaise lava pe a ou mafaufau i lenei mea i le 2020 foi. Ae ui i lea, e ui lava i faʻalavelave faʻaletonu, sa ou tumau pea i le malosi e faʻaauau pea aʻu koleniga."

O le malosi o Sylwia o loʻo faʻaalia aʻo ia faʻamatalaina lona suiga i le uila vilivae e faʻafeiloaʻi ai lona manuʻa, mulimuli ma le filiga i se fuafuaga na faia e Arduuao faiaoga. “Na ou toleni soo i le VOMAX, ma ua ou vaaia le alualu i luma i loʻu malosi ma le tumau, aemaise lava i oʻu vae.”

Mauaina o le Malosi i Eseesega

I le faaopoopo atu i le uila vilivae, o loʻo faʻatumauina e Sylwia se faʻataʻitaʻiga atoatoa o aʻoaʻoga, faʻapipiʻi faʻamalositino, taʻaloga o le tino i luga, faʻamalositino, ma faʻamalosi Achilles masani. “O laʻu polokalame e manaʻomia tele, ae e matuā tauia foʻi. Ou te maua le olioli i le uunaia o aʻu lava ia sili atu, malosi, ma molimauina lea lava tuuto i oʻu uso tamomoʻe.”

Na ia faamamafaina le taua o le tumau ma le amio pulea i lana auala i aoaoga, ma faailoa atu o laasaga uma i luma, tusa lava po o le a le itiiti, e saofagā i lona alualu i luma atoa.

Fa'atulagaina o Sini ma le Sa'ilia o Miti

Ua tumu le kalena a Sylwia i tuuga ma lu'itau mata'ina, o ia ta'itasi o se molimau i lana tautinoga e una'ia ona tapula'a ma su'esu'e i va'aiga fou. Mai le Sandnes Ultra Trail i le Jotunheimen Ultra Trail, na te taliaina avanoa taitasi ma le naunautai ma le naunautai.

"O laʻu kalena taʻavale e foliga mai:

  • 20.04: Sandnes Ultra Trail – 43 kilomita, D+2400
  • 26.05: 7 Fjell Tur i Bergen – 38 km, 2400 D+
  • 03.08: Jotunheimen Ultra Trail – 70 km, 2400D+
  • Fa'ai'uga o Aukuso: Fa'asagaga i le Jotunheimen Park ma Cecilia Wegnelius - Pe a ma le 120 kilomita fa'asalalau ile 5 aso
  • Fa'ai'uga o Setema/Oketopa: Tu'uga e fa'amautu

Nuu ma Lagolago

O le totonugalemu o le faigamalaga a Sylwia o le lagolago le maluelue a le Arduua nuu. "Ou te fiafia ma faafetai ona o loʻo faʻaauau pea laʻu tamoʻega i lalo o le taʻitaʻiga a le ulu sili Arduua faiaoga, Fernando. O se tagata ofoofogia ma e naunau tele i le tamo'e ala."

Na te fa'amamafaina le taua o le si'osi'omia o ia lava ma tagata e tutusa o latou mafaufau o lo'o fefa'asoaa'i le tu'inanau mo le tamo'e ma e fa'aosofia ma fa'aosofia e le tasi le isi e ausia a latou sini.

Musuia o Isi

A'o tulimatai atu Sylwia i ana taumafaiga i le lumana'i, o lo'o tumau pea o ia i lana tautinoga i le fa'aosofiaina o isi e tulituliloa a latou lava tafaoga. "Ou te manaʻo e faʻamaʻi isi tagata i loʻu tuʻinanau, ou te manaʻo e faʻamaonia i latou o tatou taʻitoʻatasi na faia le laasaga muamua e amata ai le tamoe. O le sini lava ia e le o le faatumutumuga; o galuega uma tatou te faia e ausia ai a tatou miti e taulia.”

iʻuga

O le faigamalaga a Sylwia o se molimau i le maufetuuna'i o le agaga o le tagata ma le malosi e suia ai le tutumau ma le tuuto. A o faaauau pea ona ia tulituliloa ana miti ma faatoilaloina luitau fou, ua ia valaaulia i tatou uma e faatasi ma ia i luga o ala, ia tuleia o tatou tapulaa, ma ia iloa le olioli o le tamoe i luga o mauga.

auai Arduua Le aso!

O fa'aosofia oe i le malaga a Sylwia? E te manaʻo e tuleia ou tapulaʻa ma suʻesuʻe le lalolagi o le ala savali? Auai Arduua - o se faʻalapotopotoga faʻavaomalo o tagata taʻavale faʻamalosi e tuuto atu i le faʻaleleia o le tagata lava ia, faʻataʻitaʻiga, ma fesoʻotaʻiga ma le natura.

i Arduua'O le fa'aa'oa'oga fa'aa'oa'oga fa'ainitaneti, fa'atonu e faia'oga tamo'e fa'apolofesa, o le ae maua le lagolago ma le ta'ita'iga e te mana'omia e ausia ai au sini taufetuli. Mai fuafuaga fa'apitoa mo a'oa'oga e fa'atofu camps ma malaga tuuga, Arduua ofoina mea uma e te manaʻomia e ave ai lau tamoʻega i le isi tulaga.

Aua le faatali – nonoa ou seevae ma auai i le Arduua ituaiga i aso nei! Faiaoga tamo'e i luga ole laiga i luga ole laiga >>

/Katinka Nyberg, Arduua tagata faʻavae

katinka.nyberg@arduua.com

Fa'apei ma fa'asoa lenei fa'asalalauga blog